Convertizoare de frecvenţă de joasă tensiune SINAMICS

SINAMICS G110

reprezintă o clasă de convertizoare de frecvenţă cu funcţii de bază, utilizabile într-o varietate de aplicaţii industriale de acţionări cu viteză variabilă. Gama de puteri în care se regăsesc aceste convertizoare este de la 0.12kW până la 3kW, la tensiunea de alimentare de 200V-240V.

sinamics g110- uşor de instalat, parametrizat şi de pus în funcţiune,
- gama largă de parametri ce permite configurare pentru un domeniu mare de aplicaţii
- preţ avantajos
- conexiune simplă a cablului
- realizabil în varianta USS şi analogică
- realizează o funcţionare silenţioasă a motorului
- afişarea informaţiilor de stare şi a mesajelor de alarmă cu ajutorul unui panou operator (BOP)
- opţiune de conectare cu PC prin intermediul panoului operator
- răspuns al intrărilor digitale rapid şi repetabil, cerut la aplicaţii ce necesită reacţii rapide,
- LED pentru afişarea stării convertizorului
- varianta cu filtru intern EMC clasa A sau B
- interfaţă serială RS485 (doar la varianta USS), ce oferă facilităţi de conectare la reţea

SINAMICS G120
Performante înalte în gama de puteri medii

În gama de puteri până la 90 kW, vă oferim o soluţie eficientă cu noul nostru produs SINAMICS G120. Cu un design modular şi caracterizat printr-o funcţionalitate cu Securitate Integrată, precum şi cu multiple interfeţe de comunicare, este adecvat pentru utilizarea într-o largă varietate de aplicaţii. De remarcat în mod special: caracteristica de recuperare a energiei regenerative, ce reprezintă cea mai bună soluţie de a economisii energie.

sinamics g120O gama largă de posibilităţi
Convertizorul de frecvenţă SINAMICS G120 este complet modulat, ceea ce permite ca acesta să fie perfect adaptabil la diferitele cerinţe specifice aplicaţiei. Modulele de Putere (modul alimentare şi inversie) şi Unităţile de Control sunt disponibile ca unităţi funcţionale separate şi pot fi combinate şi corelate după necesităţi. Modalităţi de control: U/f, control vectorial şi control al curentului de magnetizare. O unitate de control de siguranţă asigură, în caz de defecţiuni, implementarea funcţiilor critice pentru siguranţa sistemului acţionat.

Maximizarea economiilor de energie
Convertizorul de frecvenţă SINAMICS G120, dotat cu modulul inovativ PM250, oferă un potenţial de economisire a energiei fără precedent, prin utilizarea funcţiei de recuperare a energiei regenerative. Cantitatea de energie economisită depinde de aplicaţie.În loc să risipească energia regenerativă, disipând-o pe o rezistenţă de frânare, PM250 returnează această energie excedentară înapoi în sistemul de alimentare, generând astfel economii considerabile de energie.

Uşor de utilizat
SINAMICS G120 are un design care îl face foarte uşor de utilizat, fiind în acelaşi timp şi un convertizor de frecvenţă universal, datorat varietăţii Unităţilor de Control disponibile. Pentru comunicaţie sunt disponibile diverse soluţii: RS485 (CU240S), PROFIBUS (CU240S DP), dar şi unităţile de control cu sistem de siguranţă integrat. Parametrizarea se poate face fie prin conectarea la un PC (utilizând programul STARTER), fie prin intermediul panoului de operare.

SINAMICS G120 - avantaje pe scurt

- Gama de putere de la 0,37 la 90 kW
- Tensiuni: 400 V, 690V
- Până la 9 intrări digitale, până la 3 ieşiri digitale, până la 2 intrări analogice şi până la 2 ieşiri analogice
- Recuperarea energiei regenerative (PM250)
- Perturbaţii reduse în sistem (PM250)
- Nu este necesar filtru pentru distorsiunile armonice (PM250)
- Robusteţe maximă datorită unui concept de ventilare / răcire inovator şi a faptului că modulele electronice sunt acoperite cu o peliculă protectivă
- Funcţionare silenţioasă
- Capacitate înaltă de suprasarcină
- Control vectorial sofisticat (viteză/ cuplu) pentru o acţionare de înaltă calitate, chiar în caz de variaţii bruşte de sarcină.
- Monitorizarea şi controlul cuplului motor, până la cea mai mică turaţie (chiar şi la turaţie zero).
- Patru frecvenţe de rezonanţă evitabile
- Repornire automată, după apariţia unui defect sau a unei întreruperi în alimentare
- Preluarea turaţiei motorului din mers
- Evaluarea temperaturii motorului pentru protecţia integrată a acestuia
- Pregătit pentru utilizarea în reţele informatizate
- 3 seturi de date de acţionări
- Blocuri de funcţii libere
- Monitorizare şi diagnosticare detaliată - avertizări şi alarme

Convertizoare de frecvenţă SINAMICS G150 şi G130
Pentru acţionări individuale de mare putere

sinamics g150Produsele noastre SINAMICS G150 şi SINAMICS G130 sunt prima opţiune pentru acţionări cu viteză variabilă de mare putere, în special pentru pompe, ventilatoare şi compresoare.

Ambele modele sunt caracterizate de o capacitate de integrare ridicată şi o instalare uşoară pentru obţinerea de soluţii profitabile.

Aceste abilităţi se asigură printr-o largă varietate de componente şi opţiuni disponibile.

Desigur, SINAMICS G150 şi SINAMICS G130 se conformează tuturor standardelor internaţionale specifice domeniului.

Deasemenea, acestea fac parte din Totally Integrated Automation, care facilitează comunicarea, administrarea şi parametrizarea datelor.

SINAMICS G150
Dulapuri gata de conectare
Convertizoarele de frecvenţă SINAMICS G150 se livrează în dulapuri standard gata de conectare. Proiectate pentru o gamă de puteri de la 75kW la 1.500kW, acestea sunt disponibile în dulapuri cu lăţimea de la 400mm în trepte de 200mm. Două variante oferă spaţiu suficient pentru cerinţe personalizate. În timp ce varianta A oferă un spaţiu amplu de instalare pentru toate opţiunile, varianta economică B este destinată în principal pentru aplicaţii unde componentele de putere sunt deja amplasate într-un panou central de distribuţie, de joasă tensiune.

SINAMICS G130
Unităţi modulare încorporate
SINAMICS G130 permite o soluţie de acţionare eficientă din punct de vedere cost, care se adaptează cerinţelor dumneavoastră, într-o gamă de puteri de la 315 la 800 kW. Acţionări de puteri mai mari pot fi realizate prin conectarea în paralel. Unităţile încorporate sunt formate din două componente modulare independente: Modulul de Putere şi Unitatea de Control. Acestea pot fi montate în locuri diferite sau împreună ca o unitate compactă. Modulul de Putere conţine un soclu pentru conectarea Unităţii de Control.

SINAMICS GM150, SINAMICS SM 150 si PERFECT HARMONY
Convertizoare de frecventa de medie tensiune, pentru puteri de ordinul megawatilor
Pentru acţionări de pompe, ventilatoare şi compresoare cu puteri de ordinul megawaţilor, convertizoarele de frecvenţă de medie tensiune sunt soluţia cea mai eficientă din punct de vedere cost. Vă putem oferi SINAMICS GM150, SINAMICS SM150 şi PERFECT HARMONY.

SINAMICS G150 si G130 - avantaje pe scurt

- Gama de puteri de la 75kW la 1.500kW
- Tensiune de alimentare: 380 la 400V, 500 la 600 V şi 660 la 690V
- Unităţi compacte şi silenţioase datorită ultimei generaţii de semiconductori de putere (tip IGBT) şi al conceptului inovator de ventilare şi răcire; suprafaţa ocupată cu până la 70% mai redusă decât convertizoarele tradiţionale şi o emisie fonică de numai 69 dB(A) la funcţionare maximă.
- Disponibile sub forma de dulapuri (cu sau fără componente de conectare de putere) sau ca unităţi încorporate, în funcţie de solicitări.
- Disponibilitatea îmbunătăţită a instalaţiei datorită designului favorabil întreţinerii cu o bună accesibilitatea şi cu o structurare clară, modulară
- Uşor de integrat în sisteme generale de automatizare prin intermediul interfeţelor PROFIBUS sau PROFINET, precum şi a unui număr de interfeţe analogice şi digitale.
- Punere în funcţiune şi parametrizare uşoara prin Panoul de operare alphanumeric AOP30, ce asigură şi afişarea simultană (la alegere) a cinci mărimi de lucru ale convertizorului, autodiagnoza echipamentului, alarme şi istoria lor sunt afişate în text (inclusiv ghid utilizator integrat).

SINAMICS S120

Un răspuns dinamic şi precis
Este un convertizor de înaltă performanţă cu un singur motor şi cu un sistem vectorial de control închis pentru alimentarea cu tensiune variind între 75 şi 1200 Kw. Acest convertizor este echipat în forma standard cu un sistem de alimentare activă (Active Infeed). Acest sistem este bazat pe tehnologia dezvoltată de Active Front End sub numele de MASTERDRIVES. Acest a fost îmbunătăţit suplimentar pentru SINAMICS. Aceasta caracteristică a convertizoarelor simplifică utilizarea, astfel încât să îndeplinească specificaţiile stringente formulate de companiile furnizoare de energie cu privire la calitatea reţelei de alimentare.

Soluţii sigure pentru aplicaţii multiple
Convertizoarele de frecvenţă cu viteze variabile pentru operaţiuni de procesare de înaltă performanţă sunt utilizabile în special pentru instalaţiile şi maşinile implicate în producţia industrială: alimente şi băuturi, automobile şi industria metalurgică, minerit, platforme sau structuri maritime, precum şi în tehnologia sistemelor de transport a mărfurilor şi alte mecanisme de elevare. Pentru cerinţele care vizează calitatea unor reţele de alimentare, o soluţie o reprezintă utilizarea unui convertizor cu un sistem de alimentare activ.

SINAMICS S150 reprezintă o soluţie pentru sistemele de alimentare neconsolidate şi pentru cele cu fluctuaţii semnificative. Acest lucru se întâmplă deoarece decuplează sarcina de la reţeaua de alimentare şi compensează inteligent fluctuaţiile de tensiune.

sinamics s120Avantaje competitive în construcţia de instalaţii şi maşini
De ce sunt mai bune instalaţiile şi maşinile care dispun de SINAMICS S150 decât celelalte? De exemplu, din cauza sistemului de alimentare activă Active Infeed. Această tehnologie dezvoltată de Siemens asigură o disponibilitate mai mare a instalaţiei. Aceasta înseamnă că Sistemul Active Infeed asigură faptul că convertizorul nu este afectat de fluctuaţiile de tensiune, menţine funcţionarea în timpul întreruperilor scurte în alimentarea cu energie (milisecunde), dar şi în cazul în care sunt înregistrate defecţiuni în sistem, cum ar fi arderea siguranţelor din cauza fluctuaţiilor de tensiune. Aceasta abilitate este completată de faptul că modulele individuale şi componentele reţelei de alimentare au fost proiectate astfel încât să fie uşor de înlocuit.

Mult mai compact şi mai silenţios
Convertizorul de frecvenţă SINAMICS S150, dispus într-o carcasă standard, este deosebit de silenţios şi de compact din cauza semiconductorilor de înaltă tehnologie IGBT şi a sistemului de răcire inovator.

Forţă şi precizie pentru orice activitate de producţie
Funcţia îmbunătăţită de invertor a SINAMICS S150 permite o viteză în circuit închis de mare precizie şi un control al cuplului fără ajutorul unui codificator. Mai mult, linia de tensiune CC a convertizorului SINAMICS S150 este reglată şi menţinută la valori constante. Această măsură decuplează motorul de la caracteristicile tensiunii liniei de alimentare şi asigură o precizie deosebită a echipamentului, chiar şi în cazul în care acesta este conectat la o linie de alimentare slabă. Datorită acestei caracteristici, convertizorul reprezintă o soluţie ideală pentru băncile de testare, aparatele centrifuge, elevatoarele, tăietoarele, foarfecele mecanice, benzile de transport, presele şi vinciurile mecanice.

Interfaţă digitală DRIVE CliQ. Pur şi simplu conectează-te!
Comunicaţia neîntreruptă dintre diversele componente ale sistemului reprezintă o condiţie a sistemului modular. Interfaţa digitală standard poartă numele de DRIVE CliQ şi conectează, printr-o interfaţă serială, componentele din carcasă şi motoare.

Utilizarea eficientă a energiei
Pentru aplicaţiile în care convertizoarele implicate operează regenerarea ca urmare a ciclurilor de întrerupere frecvente şi a nivelurilor ridicate de tensiune la momentul întreruperii, reintroducerii acestei energii în reţeaua de alimentare este o soluţie care se impune prin avantajele sale.
Acest procedeu este mult mai eficient decât acela de a transforma energia în căldura utilizând, de exemplu, un chopper de frânare. SINAMICS S150 oferă cele mai bune premise, fiind capabil nu numai să regenereze energia fără restricţii, dar făcând aceasta cu o precizie maximă şi oferind astfel un răspuns dinamic.

grafic 4

O utilizare foarte simplă a reţelei de alimentare
Prin ghidarea curenţilor armonici, sunt evitate pierderile armonice înregistrate de convertizoarele convenţionale în transformatorul de curent, în distribuirea de curent cu tensiune joasă şi în cablurile de alimentare ale reţelei. Mai mult, SINAMICS S150 nu generează curent reactiv. Aceasta deoarece factorul cos f al reţelei de alimentare cu energie este independent de sarcină. Totuşi, SINAMICS S150 dispune de o caracteristică pozitivă foarte interesantă, deoarece poate furniza curent reactiv inductiv sau capacitiv în reţeaua de alimentare, peste limitele admise. Acest fapt permite sarcinilor care cauzează curent reactiv şi operează în paralel să fie compensate, reducând astfel curentul reactiv scump consumat din reţeaua de alimentare publică.  În forma sa standard, SINAMICS S150 este furnizat cu un filtru EMC integrat conform specificaţiilor standardului EN 61800-3 referitor la mediul înconjurător. În consecinţă convertizorul de frecvenţă nu are emisii fonice în frecvenţă înaltă.

SINAMICS S120 pentru aplicaţii de înaltă performanţă uni şi multi-motor:
Flexibilitatea, soluţia la multe probleme

Răspunsul la multe întrebări şi cerinţe din ce în ce mai ridicate
În zilele noastre, maşinile de producţie trebuie să fie realizate cu costuri cât mai reduse şi în acelaşi timp ar trebui să ofere firmelor de producţie nivele din ce în ce mai ridicate de productivitate. Conceptul acţionărilor SINAMICS S120 îndeplineşte ambele cerinţe! Timpii de proiectare sunt mult reduşi datorită programelor de proiectare şi parametrizare a acestor acţionări uşor de utilizat. Performanţele de dinamică şi precizie de înalt nivel a acestora asigură un ciclu maşină mult mai rapid la un grad maxim de productivitate. Şi asta nu este tot, manipularea şi întreţinerea simplă a acestor acţionari le cresc disponibilitatea şi reduc costurile pe durata de funcţionalitate. Ca imagine completă, SINAMICS S120 determină creşterea competitivă atât a producătorilor de maşini, cât şi a firmelor de producţie.
Variante constructive:
- Pe şasiu
- Module cabinet

Flexibilitate de nivel înalt prin inteligenţă controlul central
Pentru SINAMICS S120, inteligenţa acţionării este combinată cu funcţiile de control implementate în Unităţile de Control (CU - Control Unit), care asigură toate cele trei moduri de control servo, vector şi U/f control. Aceste unităţi de control asigură de asemeni controlul vitezei şi a cuplului pentru toate axele acţionării, precum şi funcţiile de acţionare inteligente suplimentare.

Performanţa poate fi liber selectată pentru vector şi servocontrol
SINAMICS S120 Vector Control este recomandat pentru soluţii de acţionare care implică introdu-cerea continuă de material - spre exemplu: tragerea firelor, producţia de folii şi maşinile de hârtie - dar şi pentru sisteme de ridicare, centrifuge şi acţionări marine cu mişcare rotativă fără perturbaţii.

SINAMICS S120 Servo Control se utilizează pentru procese ciclice de precizie şi în acelaşi timp cu controlul poziţiei la care răspunsul este foarte dinamic utilizând servomotoare. Spre exemplu, în textile, împachetare, imprimare şi maşini unelte.

 

grafic 3

SINAMICS S120
- Unităţi de acţionare uni-motor AC/AC şi multi-motor CC/AC
- Gama de putere: 0.12 - 45.000Kw (0.16 - 6.000 HP)
- Tensiunea reţelei de alimentare 230V, 380 - 480V şi 660 - 690V (50/60 Hz)
- Mod de control: Servo Control, Control Vectorial şi control U/f
- Pentru motoare de inducţie şi motoare sincrone 

SINAMICS S120 - funcţii pentru randamentul de nivel înalt
- Funcţii de bază: controlul turaţiei şi a cuplului, funcţii de poziţionare
- Funcţii de pornire controlată pentru repornirea automată în caz de cădere a reţelei de alimentare
- Tehnologie BICO prin care Intrările/Ieşirile aferente acţionării sunt interconectate pentru adaptarea sistemului de acţionare la cerinţele aplicaţiei (a maşinii) într-un mod uşor de utilizat.
- Funcţii de siguranţă integrate pentru implementarea fără costuri a conceptelor de siguranţă
- Alimentarea controlată / Recuperarea energiei - pentru evitarea introducerii de armonici nedorite în reţeaua de alimentare / pentru recuperarea energiei în timpul frânării sarcinii şi pentru un grad ridicat de fiabilitate la fluctuaţiile parametrilor reţelei de alimentare.