MOTOARE ELECTRICE

MOTOARE ELECTRICE - Putere compactă fără limite

Misiunea de a găsi o soluţie pentru un sistem de acţionare este întotdeauna o provocare, deoarece fiecare sistem este diferit. Un singur lucru rămâne mereu acelaşi: nevoia de a găsi o soluţie viabilă, sigură şi uşor de integrat. Siemens oferă această soluţie folosind sisteme de acţionare şi o tehnologie automa-tizată care variază de la convertizoare de frecvenţă şi sisteme de distribuţie până la o gamă completă de motoare de joasă tensiune: motoare trifazate standard, care satisfac diferite cerinţe, până la motoare particularizate. Există motoare pentru fiecare sector industrial, fiecare aplicaţie şi pentru a fi utilizate în orice ţară. În termeni de inovaţie, Siemens se află întotdeauna înaintea tuturor.

Întotdeauna sistemul de alimentare potrivit
Cu o gamă de puteri de la 0.06 la 1250 KW, motoarele noastre de joasă tensiune pot acţiona orice. În funcţie de cerinţele utilizatorului, vă oferim o gamă de motoare cu un consum redus de energie, motoare pentru medii explozive pentru un maxim de siguranţă, motoare NEMA, dar şi motoare particularizate pentru un domeniu anume. Toate aceste motoare sunt certificate DIN EN ISO 9001. Dispun din fabrică de o gamă variată de caracteristici pentru un nivel optim de eficienţă şi un raport preţ-performanţă ridicat. Garantăm, de asemenea, că indiferent unde vă aflaţi, noi vom fi acolo pentru a asigura producţia, vânzarea şi service-ul acestor produse.

Construcţie modulară pentru obţinerea soluţiei complete
Datorită conceptului de construcţie modulară, motoarele noastre de joasă tensiune pot fi configurate pentru a îndepli-ni cerinţe ridicate şi pot fi integrate într-o soluţie completă. De exemplu, motoarele şi convertizoarele noastre din gama MICROMASTER interacţionează perfect pentru a atinge un nivel de funcţionare fără probleme şi o durată de viaţă îndelungată. Toate acestea constituie un sistem de acţionare integrat şi uniform.

motoare electrice

Motoare economice - Utilizare în propriul avantaj
Costurile implicate de consumul de energie reprezintă 97% din costurile de întreţinere ale motorului pe durata sa de funcţionare - achiziţionarea şi instalarea reprezintă doar 3%. În momentul de faţă, instalaţiile cu consum redus din Germania economisesc aproximativ 1,5 miliarde de Euro anual. Cum? Utilizând motoarele noastre foarte economice. Pe lângă excelentul raport dintre preţ şi performanţă şi gradul ridicat de fiabilitate în operare, aceste motoare garantează, de asemenea, o reducere semnificativă a costurilor de funcţionare, cu până la 45% mai puţine pierderi de energie şi o durată de viaţă mai mare. Sunt compatibile cu orice sistem de transmisie şi acoperă mai mult de 90% dintre aplicaţiile existente la nivel mondial.

Gama de produse
Din poziţia de unul dintre puţinii producători de motoare la nivel mondial, oferim o gamă completă de motoare economice:
- motoare economice cu eficienţă maximă, conform standardelor UE din clasa EFF1 (grad de eficienţă ridicat)
- motoare economice cu o eficienţă sporită, conform standardelor UE din clasa EFF2 (grad de eficienţă sporită)
- motoare economice care corespund      standardului EPACT (Actul Politicii Energetice adoptat de SUA în 1992) pentru motoare cu coeficientul CC, care funcţionează la 60 Hz

Avantaje
- o reducere considerabilă a costurilor de funcţionare, datorită optimizării eficienţei
- motoarele 1LA9/ 1LG6 îndeplinesc simultan standardelor EFF1 şi EPACT
- o durată de viaţă prelungită a motorului, datorită temperaturii scăzute a motoarelor care îndeplinesc standardele EFF1 şi EPACT
- capacitate de suprasarcină în modul de funcţionare continuu (SF 1.15 pentru 1LA9 /1LG6)
- toate motoarele sunt compatibile cu invertoarele de pâna la 500 V
- impactul asupra mediului este mai scazut, datorita reducerii emisiei de CO2
- o parte componentă a Totally Integrated Automation (Integrarea completă a sistemelor automatizate) prin intermediul invertorului de frecvenţă şi a sistemului de transmitere a datelor PROFIBUS-D

Accesarea pe internet
Programul software pentru reducerea consumului de energie dezvoltat de Siemens este o funcţie uşor de accesat, care oferă posibilitatea alegerii unui motor economic din clasele EFF1 sau EFF2, la adresa www.siemens.com/savingpro-gram.com

Motoarele cu sisteme de protecţie împotriva exploziilor
Siguranţă şi eficienţă maxime
În mediile periculoase, cum ar fi instalaţiile chimice, cele de prelucrare a petrolului sau a gazelor, motoarele trebuie să corespundă unor standarde stricte de siguranţă, pentru a asigura protecţia muncii, a instalaţiilor şi a mediului înconjurător. Cu motoarele dotate cu sisteme de protecţie împotriva exploziilor fabricate de Siemens, veţi depăşi cerinţele de siguranţă de bază: rezistentele motoare EEx funcţionează în siguranţă în condiţii extreme, acest fapt fiind demonstrat la nivel mondial de sute de mii de ori. Mai mult, nu există scăpări în gama de motoare EEx, acestea îndeplinesc toate condiţiile de siguranţă maximă şi eficientă în timpul funcţionării.

Gama de produse
- grad de protecţie sporit „e“ (EEx e II)
- incintă protejată împotriva exploziilor -„d“ (EEx de IIC)
- anexă protejată împotriva exploziilor -„n“ (EEx nA, Ex nA)
- protecţie împotriva prafului

Testat din punct de vedere calitativ
Toate motoarele protejate împotriva exploziilor produse de Siemens au fost testate de Institutul German de Ştiinţă şi Tehnologie (PTB) şi de Compania Germană pentru Tehnologia Mineritului şi Metalurgiei (DMT)